Κυριακίδου: Αποφάσισα να ΜΗΝ κατέλθω ως υποψήφια βουλευτής, αυτό επιβάλλει η πολιτική μου ιδεολογία και φιλοσοφία

Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου με γραπτή δήλωση της ανακοινώνει την απόφαση να μην κατέλθει υποψήφια βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωσή της:

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές, με τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού να βρίσκονται στην κορύφωση τους.

Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς, οι πολίτες και η κοινωνία μας γενικότερα, αναμένουν από την πολιτική ηγεσία, αλλά και από τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά να τοποθετηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Στη βάση αυτής της αρχής, αποφάσισα να ΜΗΝ κατέλθω ως υποψήφια βουλευτής. Αυτό επιβάλλει η πολιτική μου ιδεολογία και φιλοσοφία. Πρόκειται, αναμφίβολα για μια πολιτική απόφαση που έλαβα ενσυνείδητα και μετά από πολύ προβληματισμό.

Προτεραιότητα μου τη δεδομένη περίοδο είναι να στηρίξω θέσεις και ενέργειες που οδηγούν στην επανένωση της πατρίδας μας, παρά η συμμετοχή μου σε ένα ψηφοδέλτιο που θα με ανάγκαζε να σιωπώ και να ανέχομαι θέσεις και πρακτικές, προκειμένου να επανεκλεγώ βουλευτής. Δεν μπορώ να υπερασπιστώ τις θέσεις που εκφράζει η σημερινή ηγεσία του κόμματος. Θέσεις άκρατου και άκριτου απορριπτισμού. Θέσεις που δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική στην επανένωση της πατρίδας μας.

Θεωρώ πως είναι πιο έντιμο, όταν έχεις διαφορετική άποψη να την στηρίζεις με σθένος, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς βαρίδια. Έτσι έπραττα και έτσι θα συνεχίσω να πράττω.

Υπηρετώ το ΔΗΚΟ και τα κοινά αδιάλειπτα τα τελευταία 35 χρόνια. Η απόφαση μου να μην κατέλθω, δεν σημαίνει ότι αποχωρώ ή ότι εγκαταλείπω τους φίλους και συναγωνιστές μου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σθεναρά κοιτάζοντας προς το μέλλον και διεκδικώντας μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, ώστε να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Την ίδια στιγμή, με την απόφαση μου αυτή επαναβεβαιώνω την ιδεολογία και την πολιτική μου ταυτότητα, η οποία έχει ως βασικά χαρακτηριστικά τη σύνθεση και τη μετριοπάθεια, παραδοσιακά συστατικά στοιχεία του χώρου του Κέντρου που ανήκει το ΔΗΚΟ.

Τέλος, θεωρώ καθήκον μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους συναγωνιστές, φίλους και συνεργάτες μου και όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους ευχαριστήσω θερμά για τη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη που μου επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Η κοινή μας πορεία συνεχίζεται.

Αθηνά Κυριακίδου
Βουλευτής Λεμεσού
Δημοκρατικό Κόμμα