ΚΥΠΡΟΣ: Γιατί συνεχίζουν να πληρώνουν για τη φύλαξη μιας κλειστής κατοικίας ;

 

Φαίνεται πως κάποιοι από τους κυβερνώντες αρέσκονται στο να προκαλούν την κοινωνία της Κύπρου που «ματώνει» εδώ και μήνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Διότι, πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί, το απίστευτο αλλά πέρα για πέρα πραγματικό γεγονός, που βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και προκαλεί αγανάκτηση και οργή στον περισσότερο κόσμο. Ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και η κυβέρνησή του επιμένουν να απασχολούν πέντε μέλη της προεδρικής φρουράς για να φρουρούν σε 24ωρη βάση τα …ντουβάρια της κλειστής προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος!

Αν και η προεδρική κατοικία χρησιμοποιείται πολύ σπάνια, αφού ο κ. Χριστόφιας την έχει επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, το πολύ πέντε φορές, το ενδεχόμενο αυτή να κλείσει οριστικά απορρίφθηκε για δήθεν ιστορικούς λόγους από τον ίδιο. Αυτό, τουλάχιστον, είχε δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, για λογαριασμό του κ. Χριστόφια.

Άραγε αντιλαμβάνεται έστω και ένας από τους κυβερνώντες την κρισιμότητα των καταστάσεων που ζούμε; Θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια για πολυτέλειες και άσκοπες σπατάλες για να το παίζουν …άνετοι και ωραίοι; Χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αποφασιστεί επιτέλους η αξιοποίηση των πέντε μελών της προεδρικής φρουράς σε άλλα «πόστα» όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη και η δουλειά τους θα πιάσει και τόπο;