ΚΥΠΡΟΣ:Κάποιοι αξιωματούχοι στο αστυνομικό σώμα θα πρέπει να παραδώσουν τις παραιτήσεις τους στο νέο πρόεδρο

Φαίνεται πως κάποιοι -ένα ακόμη μήνα πριν τις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου -άρχισαν να μοιράζουν πόστα και αξιώματα σε κρατικές υπηρεσίες της χώρας, λες και πρόκειται για το τσιφλίκι τους! Είναι χαρακτηριστικό πως στο αρχηγείο Αστυνομίας, η συζήτηση γύρω από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις – κλειδιά, όπως αυτή του διοικητή της ΚΥΠ,  έχει …φουντώσει για τα καλά. Μάλιστα, κάποιοι εμφανίζονται και σίγουροι πως «φαβορί» για το πόστο αυτό, είναι παλαίμαχο στέλεχος της υπηρεσίας, που είχε συνταξιοδοτηθεί επί εποχής Γλαύκου Κληρίδη!

Όσον αφορά την Αστυνομία, εκεί έχουν καταλάβει για τα καλά πως με το που αναλάβει ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάποια ηγετικά στελέχη της, θα πρέπει να παραιτηθούν πάραυτα και να πάνε στα σπίτια τους. Η αποχώρησή τους είναι απαραίτητη ώστε να λύσουν τα χέρια του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκείνος με τη σειρά του χωρίς «βαρίδια» από το παρελθόν, να μπορέσει να κάνει σωστές και ορθολογικές κινήσεις στο αστυνομικό σώμα.

Ας υποβάλλουν, λοιπόν, πρώτα ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, για λόγους ευθιξίας, τις παραιτήσεις τους στο νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ας αφήσουν κάποιοι τους διορισμούς για να τους αποφασίσουν οι νέοι κρατούντες.