Κυπριανού: Συνάντηση σήμερα με Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, θα έχει σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου  κατά τις οποίες θα επιδιώξει να συζητήσει, μεταξύ άλλων, ασφάλεια, περιουσιακό, εδαφικό και εγγυήσεις, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κουλτούρ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι υπάρχουν συγκλίσεις και πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές στα θέματα της ασφάλειας, του περιουσιακού και του εδαφικού.

«Θα επιδιώξουμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά στις συναντήσεις μας», είπε, προσθέτοντας ότι θα συζητηθεί ακόμη και το θέμα των εγγυήσεων.

Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι αυτό θα καθοριστεί από τις συναντήσεις που θα έχει.

Οι θέσεις που θα μεταφερθούν, ανέφερε, δεν θα ξεπεράσουν τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό. Διευκρίνισε παράλληλα ότι πριν την επίσκεψη συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη επειδή δεν επιθυμεί να παρουσιάσει θέσεις πέραν από τις επίσημες θέσεις της ε/κ πλευράς.