Κυπριανού: Σε ρόλο “Τζέκιλ και Χάιντ” η Κυβέρνηση

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού από την Αθήνα όπου βρίσκεται για επαφές με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας, δήλωσε ότι η  κυπριακή Κυβέρνηση παίζει το ρόλο του Τζέκιλ και Χάιντ στο θέμα της υποστήριξης των προσπαθειών της νέας ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρώπη για τη δανειακή σύμβαση, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να φαίνεται να στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση αλλά τον Υπουργό Οικονομικών “να μην ξέρουμε τί υποστηρίζει”.

Ο κ. Κυπριανού μιλούσε στα ελληνικά ΜΜΕ μετά τη 40λεπτη συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίον συζήτησε την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για νέα συμφωνία με τους εταίρους αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την οικονομία της Κύπρου και το Κυπριακό.

Αναφερόμενος ειδικά στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “την κατέστρεψαν οι Ευρωπαίοι με τις αποφάσεις που επέβαλαν” και ότι “θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα εάν δεν είχαν ληφθεί αυτές οι αποφάσεις”.