Κυπριανού: Πρέπει να εκλεγεί ένας Πρόεδρος που να θέλει πραγματικά τη λύση

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ριζοκάρπασο, ο Γ. Γραμματέας του  Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι πρέπει να εκλεγεί ένας Πρόεδρος που να θέλει πραγματικά τη λύση:

“Η επίσκεψη μας στο Ριζοκάρπασο είναι χρέος προς τους ηρωικούς εγκλωβισμένους οι οποίοι με πολλή υπομονή καρτερούν την ημέρα εκείνη που ο τόπος θα απελευθερωθεί και θα επανενωθεί. Να συναντηθούν με τους χωριανούς τους και με τις οικογένειες τους.

Απολαύσαμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασαν τα παιδία του σχολείου στο Ριζοκάρπασο. Τα παιδιά του Γυμνασίου, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά αλλά και τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Πρώτα και κύρια τους εκπαιδευτικούς για το έργο το οποίο επιτελούν που είναι πάρα πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα για την πολύ ωραία παράσταση την οποία έχουν ετοιμάσει.

Είναι χρέος και υποχρέωση μας αυτές τις μέρες της αγάπης, που οι οικογένειες συναντιούνται και γιορτάζουν μαζί, να είμαστε δίπλα από τους ηρωικούς εγκλωβισμένους. Να τους μεταφέρουμε το μήνυμα της αγάπης και την υπόσχεση μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας. Νομίζω ότι το Ριζοκάρπασο στο οποίο ζουν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα της αρμονικής συμβίωσης των δύο κοινοτήτων και να αντλήσουμε μηνύματα για το πόσο καλύτερη θα ήταν η πατρίδα μας αν ήταν ενωμένη και αν ζούσαμε αρμονικά Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι. Αυτό είναι το μήνυμα που θα ήθελα να μεταβιβάσω αυτές τις μέρες αγάπης.

Να επισημάνω ότι δεν είναι μόνο για το σχολείο που είναι δύσκολες οι συνθήκες, είναι για ολόκληρη την κοινότητα του Ριζοκαρπάσου. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και δικαιολογημένα προσδοκούν την ώρα που ή Κύπρος θα επανενωθεί. Και αυτός είναι ο δικός μας στόχος.

Αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές θέλω να πιστεύω ότι θα επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις και για να καταστεί αυτό εφικτό, πρέπει να εκλεγεί ένας Πρόεδρος που να θέλει πραγματικά τη λύση, να κατανοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν εκατέρωθεν του συρματοπλέγματος και να αγωνιστεί με ειλικρίνεια και συνέπεια για τη λύση του Κυπριακού. Αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς.”