Κυπριανού: Κάνουν κοκορομαχίες αντί πολιτική συζήτηση

Κάνουν κοκορομαχίες αντί πολιτική συζήτηση, τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού:

“Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τις τάσεις στην κοινωνία την ώρα που διεξάγονται. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν το αποτέλεσμα της κάλπης. Εμείς τις αναλύουμε όλες και εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι πλέον η τάση σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταδεικνύει ότι ο Σταύρος Μαλάς θα είναι στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Αυτό δεν πρόκειται να μας παρασύρει, ούτε να μας εφησυχάσει. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την στήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά με σύνεση, σοβαρότητα και κυρίως με πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις.

Αν άλλοι έχουν εξαντληθεί, αν τα επιχειρήματα τους έχουν υποχωρήσει, αν έχουν κυριαρχηθεί από πανικό και θέλουν αντί να κάνουμε πολιτική συζήτηση να κάνουμε κοκορομαχίες, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ο δικός μας στόχος είναι να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Να προτείνουμε και όχι να δημαγωγήσουμε. Να πείσουμε με τις θέσεις, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα.

Ο κ. Αναστασιάδης ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι έχει να προσφέρει περισσότερα στην Κύπρο και στην κοινωνία. Ακόμα και οι υποστηριχτές του ανησυχούν ότι θα αποδειχθεί ξανά αναξιόπιστος και αν επανεκλεγεί θα ισοπεδώσει ό, τι άφησε όρθιο, αυτή την πενταετία. Ούτε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό από τις πολιτικές που μαζί με τον κ. Νεοφύτου επέβαλαν στον κυπριακό λαό. Ούτε ασφαλώς μπορεί ή θέλει να προτείνει κάτι χειροπιαστό, κάτι εφικτό για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του τόπου.

Από την άλλη, ο Σταύρος Μαλάς και θέλει και μπορεί. Έχει πρόγραμμα για την Κύπρο του αύριο. Δεν εκπροσωπεί τα μεγάλα τζάκια του τόπου, δεν είναι ο άνθρωπος που θέλουν στην εξουσία τα μεγάλα συμφέροντα και τα κατεστημένα. Είναι αυτός στον οποίο ελπίζει ο κάθε προοδευτικός άνθρωπος. Είναι αυτός που ξέρει τις ανάγκες του απλού εργαζόμενου, του άνεργου, του νέου επιστήμονα, του μικρομεσαίου, όλων αυτών που έχουν ανάγκη και που προσδοκούν μια διαφορετική Κύπρο. Γιατί απλά είναι ένας από εμάς. Ο Σταύρος Μαλάς είναι η ελπίδα των πολλών.

Γι’ αυτό αξίζει την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την ψήφο όλων μας. Με τον Σταύρο θα οδηγήσουμε την Κύπρο μπροστά. Στο αύριο που μας ενώνει.”