Κυπριανού: Δεν ζητήθηκαν οι απόψεις μας για την οικονομία

Στη σύσκεψη του Σαββάτου για την οικονομία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά «δεν ζήτησε τις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων»,υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Ρικ ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Το ΑΚΕΛ θα εκφράσει γραπτώς τις απόψεις του επί όσων αναφέρθηκαν και θα δώσει και προτάσεις για αντιμετώπιση της κατάστασης, είπε ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει την κυβέρνηση αν φανεί συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Υποστήριξε ότι, ενώ προεκλογικά ο κ. Αναστασιάδης υποσχόταν ότι θα επιχειρούσε διόρθωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο μνημόνιο, σήμερα συζητά τους πρόσθετους όρους που θέτει η τρόικα. Αυτό, είπε, αποδεικνύει ότι το πρόβλημα για τη μη υπογραφή του μνημονίου, οφείλεται στην τρόικα, η οποία θέτει συνεχώς νέους όρους.

Ταυτόχρονα, επέκρινε την τρόικα ότι δεν ενδιαφέρεται για επίλυση του προβλήματος της οικονομίας της Κύπρου αλλά για να επιβάλει τις δικές της πολιτικές και αντιλήψεις. Αυτό που χρειάζεται η Κύπρος, είπε ο κύριος Κυπριανού, είναι η έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης και όχι η καταστροφική πίεση.