Κυπριανού: Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος ασκούν αντιλαικές πολιτικές

Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος ασκούν αντιλαικές πολιτικές, ανέφερε σε δηλώσεις του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού:

“Η Κύπρος βρίσκεται στα πρόθυρα της διχοτόμησης. Η οικονομία της βασίζεται σε συγκυρίες και ευκαιριακό σχεδιασμό, αντί σε ένα σταθερό πρόγραμμα ανάπτυξης.

Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι οι κκ Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Ο κ. Αναστασιάδης ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Ο δε κ. Παπαδόπουλος δεν διαθέτει τις πολιτικές θέσεις, τη σοβαρότητα, την ωριμότητα και ετοιμότητα που απαιτούνται.

Στο Κυπριακό οι πολιτικές τους μας οδηγούν αντικειμενικά στο ίδιο αποτέλεσμα: στη στασιμότητα και στο εφιαλτικό σενάριο της διχοτόμησης. Στην οικονομία ακολουθήθηκαν έκδηλα αντιλαϊκές πολιτικές. Εξυπηρετούσαν τους λίγους και εκλεκτούς αδιαφορώντας για τους πολλούς. Αποτέλεσμα τους είναι να έχουμε την κοινωνία με το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης της ανισότητας μεταξύ των λίγων πλουσίων και των υπολοίπων.

Για εννιά χρόνια οι κκ Αναστασιάδης, Αβ. Νεοφύτου και Ν. Παπαδόπουλος συμμαχούσαν για να επιβάλουν αντιλαϊκές πολιτικές. Πώς να πείσουν προεκλογικά ότι είναι διαφορετικοί;

Τα προηγούμενα χρόνια οι κκ Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος ηγήθηκαν της εξοντωτικής επίθεσης εναντίον της Αριστεράς και των ιδεών της, η οποία υποβίβασε τον πολιτικό διάλογο στον τόπο και διαπότισε την κοινωνία με μίσος, υστερία και εξαλλοσύνη. Δεν πείθουν κανένα οι σημερινές προεκλογικές τους μεταμορφώσεις. Πώς να πείσουν τους εργαζόμενους ότι νοιάζονται για τις συλλογικές συμβάσεις, για τους μισθούς, για τη δημόσια υγεία και παιδεία; Για δικαιότερη κατανομή του παραγομένου πλούτου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν επιχειρήματα για να αντιπαρατεθούν πολιτικά με τον Σταύρο Μαλά. Γιατί ο Σταύρος Μαλάς καταθέτει θέσεις και προτάσεις με σοβαρότητα και πείθει με την αξιοπιστία, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του. Είναι γι’ αυτό το λόγο που φοβισμένοι από τη δυναμική της υποψηφιότητας Μαλά επιλέγουν να καλλιεργήσουν ξανά την υστερία ενάντια στην Αριστερά και το διχαστικό λόγο του παρελθόντος.

Τούτη την ώρα ο κόσμος της Αριστεράς και της ευρύτερης Αριστεράς, ο κάθε προοδευτικός Κύπριος πρέπει να ξαναπάρει στους ώμους του την τύχη της Κύπρου. Την Κυριακή πρέπει να γίνουμε εμείς αυτό που περιμένουμε, πρέπει να φέρουμε εμείς την αλλαγή. Να ανοίξουμε όλοι εμείς το δρόμο για πραγματική πολιτική αλλαγή. Αλλαγή που περιέγραψε με όραμα, σχέδιο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με σαφήνεια ο Σταύρος Μαλάς.

Για να ψηφίσει κάποιος χρειάζονται πέντε λεπτά. Εκείνα τα πέντε λεπτά την Κυριακή θα καθορίσουν όχι τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά τις επόμενες δεκαετίες για την Κύπρο. Ο Σταύρος Μαλάς αξίζει και αυτό το ξέρουν όλοι. Αξίζει την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη ψήφο μας. Ο κάθε Κύπριος που έχει ως όραμα μια Κύπρο διαφορετική, επανενωμένη και ευημερούσα οφείλει στους αγώνες και στις θυσίες αυτών που πέρασαν, στο μέλλον και στα όνειρα αυτών που θα έρθουν, να στηρίξει τον Σταύρο Μαλά. Για ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο. Για την Κύπρο που μας ενώνει.”