Κυπριακό και επενδύσεις στην συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου-Ινδίας

Συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του, Salman Khurshid είχε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Συνάντηση Ασίας – Ευρώπης (ASEM) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Νέο Δελχί, με τον Ινδό Υπουργό να εκφράζει ελπίδα για ευόδωση των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.

Η συνάντηση των δυο Υπουργών πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και σε αυτήν επανεπιβεβαιώθηκαν οι στενοί και ιστορικοί δεσμοί φιλίας Κύπρου και Ινδίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι κ.Κασουλίδης και Khurshid συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και θέματα οικονομικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων της ολοκλήρωσης νέων συμφωνιών και της περαιτέρω προώθησης επενδύσεων μεταξύ των δυο χωρών, σημειώνεται. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η δέσμευση των δύο πλευρών να εργασθούν από κοινού προς επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν με τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

Ο κ. Κασουλίδης προέβη επίσης, σε σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ ο κ. Khrurshid επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, εκφράζοντας την ελπίδα για ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλονται για επίλυση του προβλήματος.