Κυπριακό:Οι ενδιαφερόμενοι να στραφούν προς την κατοχική δύναμη στην Κύπρο

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας, αναφερόμενος στο θέμα των αναφορών στο κυπριακό ξένων παραγόντων δήλωσε:

«Τις τελευταίες μέρες ξένοι παράγοντες στις αναφορές τους για το κυπριακό προτάσσουν λύση του προβλήματος που θα εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Οι αναφορές αυτές είναι ενθαρρυντικές όμως για να αποκτήσουν περιεχόμενο θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι με πρώτους τους Αμερικανούς και τα Ηνωμένα Έθνη να στραφούν προς την κατοχική δύναμη στην Κύπρο.

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για μια λύση που θα εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, θα πρέπει να πιέσουν και να πείσουν την Άγκυρα να αποσύρει τα παράνομα στρατεύματα της από την Κύπρο και να αφήσει απερίσπαστους τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους να καθορίσουν μαζί το κοινό τους μέλλον στα πλαίσια μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πατρίδας.

Για να πετύχουμε μια λύση που θα εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες θα πρέπει να πετύχουμε πρώτα την ενεργότερη εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαδικασίες επίλυσης του κυπριακού η οποία είναι σίγουρο ότι μπορεί να επηρεάσει το περιεχόμενο και την ποιότητα της τελικής λύσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δυνατό να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, για το κυπριακό, τόσο στην πορεία των διαπραγματεύσεων για λύση, όσο και στην επιτήρηση της εφαρμογής της λύσης αυτής», κατέληξε ο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.