Κυπριακές Αερογραμμές: Τέλος στις πτήσεις για Heathrow

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών κατέληξαν σε τελική συμφωνία με  την εταιρεία American Airlines για διάθεση της χρονοθυρίδας που κατέχει στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφέρουν ότι ως αποτέλεσμα «εξασφαλίζουν ένα πολύ σημαντικό έσοδο της τάξης των 31 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας και για το 2015».

Προσθέτουν ότι «αξιοποιούν στο σωστό χρόνο την αξία της χρονοθυρίδας, αφού σε μια ενδεχόμενη αρνητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η αξία της χρονοθυρίδας θα εκμηδενιζόταν και θα επέστρεφε αυτόματα στην κατοχή των αρχών του αεροδρομίου του Χήθροου».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ικανοποιούν πλήρως ένα βασικό όρο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, ο οποίος προνοεί την πώληση των δύο χρονοθυρίδων της εταιρείας στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου».

Αναφέρουν ακόμη ότι «θα μπορέσουν να καταστήσουν εφικτή τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του δρομολογίου Λάρνακας – Λονδίνου, το οποίο τώρα είναι ζημιογόνο».

Συμπληρώνουν ότι «θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το δρομολόγιο Λάρνακα – Λονδίνο σε άλλο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας, αυξομειώνοντας τη συχνότητα και βελτιώνοντας την ώρα των πτήσεων».

Στα πλαίσια αυτά, οι Κυπριακές Αερογραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι θα συνεχίσουν κανονικά τις πτήσεις τους προς το Λονδίνο, αλλά με προορισμό το αεροδρόμιο Stansted.

Το δρομολόγιο Λάρνακα – Stansted θα ξεκινήσει από τις 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2014, οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών προς και από το αεροδρόμιο Χήθροου θα εκτελούνται κανονικά.

Αναφέρεται τέλος ότι «οι επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών που έχουν κρατήσει θέση για το Λονδίνο μετά τις 13 Σεπτεμβρίου 2014 θα ειδοποιηθούν από την Εταιρεία για ανάλογη αναπροσαρμογή του εισιτηρίου τους».

Check Also

Νέος Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας ο Ιωάννης Γεωργίου

Νέος Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας ο κ. Ιωάννης Γεωργίου Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως …

Αβέρωφ: Η ανανέωση δεν έρχεται από αυτούς που αντιγράφουν οράματα και προγράμματα

Αβέρωφ: Η διασφάλιση του παρόντος και του μέλλοντος του τόπου μας είναι η κρίσιμη απόφαση …