Κυπριακές Αερογραμμές: Τα σκάνδαλα και αδικίες συνεχίζονται….

Μεγάλος σάλος επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό ανάμεσα σε όλο το Κυπριακό λαό και σε όλα τα ΜΜΕ…  Άλλοι επικρίνουν και κατακρίνουν τις διοικήσεις και τους εργαζομένους και άλλοι στέκονται συμπαραστάτες τους.

Ας προσπαθήσουμε όμως να ρίξουμε λίγο φως σε όλα αυτά αναφέροντας μερικά γνωστά μεν σε πολλούς αλλά ελάχιστοι έχουν το θάρρος και τη τόλμη να τα πουν δημόσια:

Καταρχήν να αναφερθούμε στις κατάφορες αδικίες που έχουν γίνει τώρα με τις απολύσεις 203 ατόμων ως πλεονάζον προσωπικό… Ρωτώ και καλώ δημόσια τον Πρόεδρο του δ.ς των ΚΑ να αναφέρει με ποια κριτήρια έγιναν οι απολύσεις;

Γιατί έχουν απολυθεί χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι, άτομα χωρίς άλλο εισόδημα στην οικογένεια και άφησαν ανθρώπους με δεύτερες δουλειές οι οποίοι μάλιστα αμείβονται πολύ περισσότερα. Αν η εταιρεία ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα ας έδιωχνε τους υψηλόμιθους υπαλλήλους που κοστίζουν στην εταιρεία περισσότερο.

Γιατί ετοίμασαν τις λίστες άτομα που είναι γνωστό πόσες κλίκες έχουν γύρω τους και πόσα σκάνδαλα έχουν γίνει με αυτούς μέχρι τώρα; Τις τελικές λίστες τις έχει εγκρίνει ο κ. Μαυρόκωστας για τον οποίο έχουμε αναφερθεί σε πάρα πολλά άρθρα μας. (Θα κάνω ζημιές …)

Γιατί κ. Αντωνίου ετοίμασε τις λίστες αυτός ο “κύριος” τον οποίο φαντάζομαι θα αποζημιώσετε κιόλας τώρα που φεύγει ε; Μην το αμελήσετε πάντως….

Και σας ρωτώ τώρα κ. Αντωνίου: Ποιος αξιωματούχος των Κ.Α αγόρασε πρόσφατα κτίριο αξίας 6 εκατομμυρίων σε κεντρική περιοχή του Λονδίνου; Ποιος “κύριος” μέσα σε λίγα χρόνια αναβάθμισε συγγενικό του πρόσωπο από κλητήρα σε διευθυντή; Και βέβαια είναι πολύτιμη η θέση αυτού του “διευθυντή” που δεν μπορείτε να τον απολύσετε….

Ξέρετε κ. Αντωνίου, τον  τελευταίο  χρόνο οι Κ.Α. εκτελούσαν ζημιογόνα δρομολόγια με εσωτερικές πτήσεις στην Ελλάδα… Διανυκτερεύσεις, επιδόματα… αυτοκίνητα ενοικιάσεως για τους πιλότους της εταιρείας πληρωμένα από τις Κ.Α….

Όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν. Κάποιοι επιτέλους πρέπει να λογοδοτήσουν σε αυτό το τόπο.

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις αδικίες που υπάρχουν και δυστυχώς συνεχίζουν να γίνονται στις Κ.Α.

Μπορεί να μην είχατε το χρόνο να ασχοληθείτε αλλά καλό θα ήταν πριν ετοιμαστούν οι λίστες να ενημερωνόσαστε κι εσείς.