Κυπριακές Αερογραμμές: Άμεσα το επόμενο στάδιο των προσφορών

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα περάσει άμεσα στο επόμενο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών ή στοιχείων του ενεργητικού τους, ύστερα από τη σημερινή ενημέρωση της Υπουργικής Επιτροπής από την εταιρεία KPMG.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι  στο επόμενο στάδιο, η Κυβέρνηση θα επικοινωνήσει με όσους υπέβαλαν αρχικά μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος, θα υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας και θα τους ζητήσει να καταθέσουν πλέον δεσμευτικές προσφορές.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών επιβεβαίωσε ότι, από στις 20 εταιρίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον τουλάχιστον οι 5 είναι αεροπορικές εταιρίες.

Μεταξύ των εταιρειών συγκαταλέγονται οι Aegean Airlines,η Ryanair, η Ισραηλινή Arkia και η ρουμανική εταιρεία χαμηλού κόστους Blue Air. Ανέφερε επίσης ότι κάποιες και από τις άλλες εταιρείες που υπέβαλαν εκδήλωσε ενδιαφέροντος πιθανόν να έχουν πίσω τους αεροπορικές εταιρίες.

«Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει η διαδικασία ώστε να φανεί αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον τόσο πιο καλά θα είναι για την εταιρεία», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, αναφέροντας ωστόσο ότι η βιωσιμότητα της εταιρείας είναι εξασφαλισμένη βραχυπρόθεσμα.

Αναφορικά με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο Αναδιάρθρωσης της εταιρείας ανέφερε ότι αυτή μπορεί να δοθεί οποιαδήποτε στιγμή μετά τον Σεπτέμβρη.