Κυπέλλο Coca – Cola: Πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά

Μετά το ισόπαλο εκτός έδρας 1-1 με την ΑΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο, το ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca – Cola.

Το ΑΠΟΕΛ είναι η 4η ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου καθώς στον επαναληπτικό προημιτελικό εξήλθε ισόπαλος με την ΑΕΛ στο Τσίρειο 1-1 και προκρίθηκε χάριν στο εκτός έδρας γκολ. Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στη Λευκωσίας είχε λήξει 0-0.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα χάνοντας καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο για να προηγηθεί. Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στη συνέχεια, πήρε την κατοχή και πίεσε την ΑΕΛ χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μετουσιώσει την υπεροχή του στο Α` ημίχρονο σε κάποιο γκολ.

Στο 44` μάλιστα ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βάντερ.

Στην αρχή του Β` ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51` ο ΑΠΟΕΛ αιφνιδίασε την ΑΕΛ, με την αλλαγή του Τόμας Κρίστιανσεν, Νταβίντ Μπαράλ, να ανοίγει το σκορ για την ομάδα της Λευκωσίας πετυχαίνοντας το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

Η ΑΕΛ πίεσε έχοντας και την αριθμητική υπεροχή και κατάφερε στο 81` με γκολ του Αρουαμπαρένα να ισοφαρίσει, ανακτώντας τις ελπίδες της για πρόκριση στην ημιτελική φάση. Ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 1-1 και να πανηγυρίσει στο τέλος την πρόκριση στα ημιτελικά. Στο 90`+2` η ΑΕΛ έμεινε και αυτή με 10 ποδοσφαιριστές καθώς ο διαιτητής του αγώνα απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Αρουαμπαρένα ο οποίος στην προσπάθεια του να μαρκάρει ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ συγκρούστηκε με τον διαιτητή ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Έτσι ο ΑΠΟΕΛ μαζί με τον Απόλλωνα, την Ανόρθωση και τη Δόξα Κατωκοπιά θα βρεθούν στην κλήρωση για τα ημιτελικά που θα πραγματοποιηθεί αύριο.