“Κυνήγι μαγισσών” ο ρόλος της Ερευνητικής Επιτροπής

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των Κυβερνώντων, από τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για συνέχιση των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία.

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι οι Κυβερνώντες «ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου κατά τρόπο ώστε η κάθε επόμενη κυβέρνηση να διώκει πολιτικά την προηγούμενη» και διερωτήθηκε αν η Κυβέρνηση στοχεύει να αντικαταστήσει τον πολιτικό διάλογο, με αποκορύφωμα τις εκλογικές διαδικασίες, με πολιτικές δίκες κατά των πολιτικών αντιπάλων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «αυτό που προφανώς κυοφορείται εδώ και μερικούς μήνες και για το οποίο προειδοποιούμε τον Κυπριακό λαό είναι ένα ατέρμονο κυνήγι μαγισσών, με διάθεση πολιτικού ρεβανσισμού και όχι πραγματικής τιμωρίας εκείνων που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους ζήμιωσαν ανεπανόρθωτα τον Κυπριακό λαό. Που δεν είναι άλλοι από μια δράκα υψηλόβαθμους τραπεζίτες και όσοι έπρεπε να τους εποπτεύουν».

«Ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και παύσης της Ερευνητικής Επιτροπής» είπε ο κ. Λουκαΐδης και διερωτήθηκε τι άλλαξε.

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δικαιολογώντας την απόφαση του Υπουργικού δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτει ζήτημα από την παράλληλη διαδικασία της Ερευνητικής Επιτροπής και της ποινικής διαδικασίας. Δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι την μια μέρα ο Α τραπεζίτης θα καταθέτει δημόσια σε βάρος του Β τραπεζίτη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής και στη συνέχεια ο πρώτος ενδεχομένως να είναι μάρτυρας κατηγορίας σε ποινική υπόθεση εναντίον του δεύτερου; Δεν τους ενοχλεί ότι ο καθένας θα γνωρίζει εκ των προτέρων τι του καταμαρτυρούν και θα προετοιμάζεται ανάλογα;» πρόσθεσε.

«Μήπως ευθύς εξαρχής αυτό που ενδιέφερε τους κυβερνώντες ήταν η εμπλοκή των πρώην δικαστών σε ένα παιγνίδι απονομής μόνο πολιτικών ευθυνών και επομένως βολεύονται με την ενδιάμεση απόφαση της πλειοψηφίας της Ερευνητικής Επιτροπής;» ανέφερε.

Διερωτήθηκε ακόμα «πως θα καλυφθεί η διχογνωμία ανάμεσα στα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής και πως προτίθεται η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία της Ερευνητικής Επιτροπής που η ίδια διόρισε».