Κυκλοφοριακό χάος σε όλη την Ελλάδα – Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Συλλαλητήρια ενάντια στο ασφαλιστικό  

Η κυβέρνηση είναι σε διπλό ασφυκτικό κλοιό αφού την ώρα που εντός του κεντρικού ξενοδοχείου Χίλτον θα συναντάται ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, έξω, θα απεργούν σχεδόν οι πάντες με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και οι εθνικοί δρόμοι θα είναι κλειστοί από τους αγρότες.

Στην ουσία την ώρα των διαδηλώσεων οι δανειστές θα ανοίγουν τη συζήτηση για νέα μέτρα, ακόμη και μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων που αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ κάνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι και όλοι οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία, οι προνομιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί πως οι δικηγόροι συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την άλλη Δευτέρα (08.02.2016), ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν έως την Παρασκευή (05.02.2016). Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι φορτηγατζήδες, με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών να ξεκινά απεργία διαρκείας.

Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία. Κλειστά είναι την Πέμπτη και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Απεργούν και οι οδηγοί ταξί, καθώς και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τρόλεϊ, τρένα, Προαστιακός δεν θα κινηθούν καθόλου. Τα λεωφορεία θα κινηθούν μόνο από τις 09:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ, ενώ ΗΣΑΠ και Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00. Το ίδιο και το Μετρό.

Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την 04/02/16, από 00.00 έως 23.59. Η Olympic Air ήδη ακύρωσε 16 σκέλη πτήσεων λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 08.00 έως 12.00. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερωθούν για τις μεταβολές των δρομολογίων.

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Κλειστά θα είναι αύριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων και τον τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής ακυρώθηκαν οι σημερινές παραστάσεις και ειδικότερα «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Ο γάμος του Φίγκαρο» λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην απεργία.