Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η Κύπρος δεν ζητάει ειδική μεταχείριση

Δίκαιη και ισορροπημένη μεταχείριση για να μπορέσει η Κύπρος να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, χωρίς απαίτηση για ειδική μεταχείριση, ζητάει η κυβέρνηση από την Ευρώπη,  δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας στη χθεσινή γερμανική ομοβροντία κατά του νησιού.

Η κυβέρνηση είπε ο κ.  Στεφάνου, μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ζητάει  εφαρμογή της κοινοτικής αλληλεγγύης έναντι μιας χώρας που είναι παραδεκτό από όλους πως είναι θύμα της ευρωπαϊκής απόφασης για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Είναι φανερό, πρόσθεσε,  πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και ότι η δανειακή σύμβαση της Κύπρου αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, ενώ, εκτίμησε, ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου.
Για το προαπαιτούμενο των ιδιωτικοποιήσεων, στο οποίο αναφέρθηκε ρητά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν αποτελούν τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου και, συνεπώς, η μη ιδιωτικοποίηση δεν συνιστά προνομιακή μεταχείριση. Η ύπαρξη των ημικρατικών οργανισμών, τόνισε, συνεισφέρει στο κράτος για την αποπληρωμή του χρέους, και λόγω του γεγονότος ότι η Κύπρος είναι μία ημικατεχόμενη χώρα, απομονωμένη στην Ανατολική Μεσόγειο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως διαμετακομιστικός σταθμός στις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια, πρέπει να της δοθεί η δυνατότητα να
διατηρήσει τους κρίσιμους ημικρατικούς οργανισμούς υπό τον έλεγχο κράτους, ώστε να έχει ασφάλεια και η ίδια η Ευρώπη.