Κυβέρνηση και κόμματα συμφώνησαν για τον σχεδιασμό του ΓΕΣΥ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το ΓΕΣΥ.

Μετά τη σύσκεψη ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «κατά τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα κατέληξαν σε συναντίληψη αναφορικά με τα ακόλουθα θέματα:

1 Να προωθηθεί και να εφαρμοστεί Γενικό Σχέδιο Υγείας στη βάση των μελετών και σχεδιασμών του ΟΑΥ.
2. Ότι η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ως αναπόσπαστο κομμάτι των σχεδιασμών.
3. Ότι η ψήφιση των νομοσχεδίων για αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και η εφαρμογή του ΓΕΣΥ να γίνουν ταυτόχρονα και η σταδιακή εφαρμογή στη βάση χρονοδιαγραμμάτων που θα καθοριστούν.
4. Ότι εξίσου απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν της διαδικασίας κατακύρωσης του διαγωνισμού για το λογισμικό του ΟΑΥ.
5. Παράλληλα θα συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης ή απάμβλυνσης των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της δημόσιας Υγείας και οι ασθενείς στα δημόσια νοσηλευτήρια.
6. Ότι ο διάλογος Κυβέρνησης – κομμάτων θα συνεχιστεί προκειμένου να καταλήξουν σε τελικές αποφάσεις».

Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί νέα σύσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «θα καθοριστεί στην πορεία, συζητήθηκαν κάποια χρονοδιαγράμματα μέχρι να είναι όλοι έτοιμοι. Δόθηκε μια πρόταση της Κυβέρνησης, δόθηκαν και οι προτάσεις των κομμάτων και θα γίνει ανάλογη συνεργασία και από τις δύο πλευρές για να καταλήξουν».

Σε ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η Κυβέρνηση έχει δώσει μια πρόταση που περιλαμβάνει και ένα Οδικό Χάρτη».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντικά» τα όσα αποφασίστηκαν σήμερα.