Κτηματολόγιο: Απάντηση για τη μεταβίβαση περιουσίας της αρχιλογίστριας ενώ ήταν υπό κράτηση

Κτηματολόγιο: Απάντηση για τη μεταβίβαση περιουσίας της αρχιλογίστριας ενώ ήταν υπό κράτηση

Σε σχέση με δημοσίευμα ημερομηνίας 1/7/2020 με τίτλο «Μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας σε σύζυγο και γιο ενώ τελούσε υπό κράτηση για την κομπίνα η αρχιλογίστρια», το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (ΤΚΧ) αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί να δώσει κατάθεση για το εν λόγω θέμα.

Το Τμήμα είναι πάντα στη διάθεση των ανακριτικών αρχών για κατάθεση και παρουσίαση οποιωνδήποτε εγγράφων ζητηθούν.

Γενικά σημειώνεται ότι, δικαιοπραξίες στο Τμήμα δύνανται να διενεργηθούν χωρίς την φυσική παρουσία, είτε του δικαιοδόχου, είτε του δικαιοπάροχου, νοουμένου ότι θα παρουσιαστεί εκ μέρος τους αντιπρόσωπος εξουσιοδοτημένος με πληρεξούσιο έγγραφο.

Το Τμήμα ενημερώνει το κοινό ότι έχει προβεί σε όλες τις εσωτερικές οργανωτικές διευθετήσεις, με τρόπο που οι αιτήσεις μεταβίβασης και οι εγγραφές υποθηκών να ολοκληρώνονται αυθημερόν και να δίδονται στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες/αιτητές τίτλοι του αποτελέσματος αυθημερόν.

Για να είναι τούτο εφικτό, καλούνται οι ιδιοκτήτες/αιτητές να επισκέπτονται τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία για υποβολή τέτοιων δηλώσεων/αιτήσεων κατάλληλα προετοιμασμένων, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα προ-απαιτούμενα έγγραφα/απαλλακτικά. Αυτό είναι έξοχα σημαντικό και πιθανή παρουσία στα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία, χωρίς να συνοδεύονται οι αιτήσεις/δηλώσεις με τα απαραίτητα έγγραφα, αυτές δεν θα γίνονται αποδεκτές, με τις ανάλογες συνέπειες.

Καλούμε όλους να συνεργαστούν και να βοηθήσουν για την εύρυθμη λειτουργία των Επαρχιακών Κτηματολογικών Γραφείων και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.