Κρυπτονομίσματα: Ασταμάτητο το sell off στο Ether – Σε χαμηλό 2ετίας το Bitcoin

Διευρύνονται οι απώλειες στα κρυπτονομίσματα και σήμερα Δευτέρα, λόγω της νέας υποχώρησης του Ether που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, αλλά και ενός κύματος νομισματικής σύσφιξης που εκτείνεται από τις ΗΠΑ ως την Ευρώπη.

Το Ether υποχωρεί έως και 6,2% και πασχίζει να κρατήσει τα 1.300 δολάρια στη Σιγκαπούρη.

Το Bitcoin έκανε βουτιά 6,7% στα 18.500 δολάρια νωρίτερα στο Λονδίνο.

XRP, Avalanche και Polkadot κατέγραψαν ακόμα χειρότερες απώλειες.

Ένα άλμα του Ether από τα μέσα Ιουνίου που πυροδοτήθηκε από τις προσδοκίες γύρω από την αναβάθμιση της τεχνολογίας blockchain του Ethereum ξεφουσκώνει με ταχείς ρυθμούς τώρα που έγινε η αναβάθμιση. Στο μεταξύ, οι επενδυτές ετοιμάζονται για υψηλή μεταβλητότητα λόγω της μεγάλης αύξησης επιτοκίων που αναμένεται να κάνει η Fed αυτή την εβδομάδα.

Η αναβάθμιση του Ethereum (γνωστή ως Merge), με στόχο να μειωθεί η χρήση ενέργειας, αποτελεί τεράστια μετατόπιση, αλλά σε αυτό το πληθωριστικό περιβάλλον η μακροεντολή υπερισχύει των πάντων, αναφέρει σε σημείωμά του ο Αντονι Τρέντσεφ, της Nexo.

Η τάση είναι φανερή σε μια σειρά περιουσιακών στοιχείων: οι διεθνείς μετοχές είναι πιο κοντά στο να εξαλείψουν την άνοδο που σημειώθηκε από τα μέσα Ιουνίου που για πολλούς ήταν ένα ράλι σε μια πτωτική αγορά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν στο κόκκινο νωρίτερα, ενώ ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε.