Κρουαζιερόπλοιο στη Λεμεσό με ύποπτα κρούσματα – Με οδηγίες του ΠτΔ δεν θα ελλιμενιστεί

Κρουαζιερόπλοιο στη Λεμεσό με ύποπτα κρούσματα – Με οδηγίες του ΠτΔ δεν θα ελλιμενιστεί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης,  το κρουαζιερόπλοιο «Μάρκο Πόλο» που μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών, στην πλειοψηφία τους Ιταλούς, μεταξύ των οποίων και μία επιβάτης με συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού,αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι Λεμεσού,  αύριο στις οκτώ το πρωί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και ένα μήνα μετά από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ινδία. Τις τελευταίες μέρες και αφού προσέγγισε διάφορες χώρες με τελευταία την Ιορδανία, κατευθυνόταν προς το Ισραήλ.

Οι αρχές της χώρας δεν επέτρεψαν στο πλοίο να προσεγγίσει Ισραηλινά λιμάνια, έτσι κατευθύνεται στην Κύπρο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε πως με οδηγίες του ΠτΔ το πλοίο θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο Λεμεσού και πως δεν υπάρχει θέμα εξόδου επιβατών.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΡΙΚ, μία γυναίκα επιβάτης παρουσιάζει συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού, ενώ παρόμοια συμπτώματα φαίνεται να παρουσιάζουν και άλλοι επιβάτες.
Στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες είναι Ιταλοί.

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου. Κατά την άφιξή του αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα ανάλογα μέτρα και θα γίνει έλεγχος , από λειτουργούς των Υγειονομικών υπηρεσιών, οι οποίοι και θα αποφασίσουν εάν θα τεθεί ή όχι σε καραντίνα.