Κριτική για την φράση «σπουδαία τα λάχανα» του Ν. Παπαδόπουλου

Με την φράση «σπουδαία τα λάχανα» αντέδρασε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018, Νικόλας Παπαδόπουλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει σε εκπομπή του ΡΙΚ, τη δήλωση του γγ του ΟΗΕ για το ζήτημα της ασφάλειας και την προγραμματιζόμενη νέα διάσκεψη για το Κυπριακό στην Γενεύη.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών «έχει επικίνδυνες ασάφειες».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ασφαλώς δεν ανέμενε ότι η φράση του θα γινόταν viral και θα προκαλούσε πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε έντονη κριτική στον υποψήφιο πρόεδρο από το Προεδρικό Μέγαρο και τον ΔΗΣΥ.

Ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, Μιχάλης Σοφοκλέους, σε δηλώσεις κατηγόρησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο για «αμετροέπεια και αλαζονεία». Εξέφρασε μάλιστα την λύπη του, γιατί, ενώ για πρώτη φορά γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κάνει τέτοια δήλωση για το κεφάλαιο των εγγυήσεων, το μόνο που είχε να δηλώσει ο κ. Παπαδόπουλος ήταν «σπουδαία τα λάχανα».

Τη δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου φρόντισε να αξιοποιήσει υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη και των κινήσεών του στο Κυπριακό και ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ). Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για πλήρη άρνηση πολιτικών δυνάμεων γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με μόνο στόχο τους τις προεδρικές εκλογές, φωτογραφίζοντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια δήλωση είχε γίνει κατά την προεκλογική του 2008, από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, πατέρα του προέδρου του ΔΗΚΟ. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε δηλώσει «σιγά τα λάχανα» για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής το 2004, να καλωσορίσει τη «θετική στάση της Τουρκίας». Η δήλωση του Τάσσου Παπαδόπουλου έχει αναρτηθεί στο facebook.

πηγή: ΑΠΕ