Κριστίν Λαγκάρντ: Η “διαμαντένια κυρία”…

Η σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ Λαλουέτ, όπως είναι και το πραγματικό της όνομα, επάξια κερδίζει ακόμα ένα τίτλο, αυτόν της “διαμαντένιας κυρίας”. Και αυτόν,  όχι γιατί έχει χαρακτήρα διαμάντι, αλλά γιατί χρυσοπληρώνεται για να σφίγγει γερά τον ζυγό στον λαιμό των πολιτών των χωρών που πέφτουν στα πλοκάμια της Τρόικας και του ΔΝΤ, υπογράφοντας μνημόνια.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  η οποία αρκετές φόρες έχει επιτεθεί φραστικά ενάντια τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, αμείβεται μηνιαίως με το πόσο των 31,700 ευρώ, δηλαδή βάζει στην τσέπη τον χρόνο σε “ζεστά ευρωπουλάκια” το ποσό των 380,400 ευρώ. Συν αυτά, λαμβάνει και το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 83,760 ευρώ το χρόνο, σε επιδόματα και έξοδα παραστάσεων.

Η “διαμαντένια” σε εισπράξεις κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, για να μη ξεχνιόμαστε κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας στη Γαλλία, επί προεδρίας του τότε πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί και συνεχίζει να μπαινοβγαίνει στις αίθουσες των δικαστηρίων μέχρι και αυτή τη στιγμή, για το μεγάλο σκάνδαλο Μπερνάρ Ταπί.

Η υπόθεση δεν αφορά κάποια απόφασή της σχετικά με το ΔΝΤ, αλλά μια υπόθεση στην οποία ενεπλάκη όσο ήταν υπουργός, όπως και ο αμφιλεγόμενος πρώην επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2007 και η Λαγκάρντ είχε κατηγορηθεί για «κατάχρηση εξουσίας» υπέρ του Ταπί.

Αυτή η “διαμαντένια κυρία” λοιπόν, που μπαινοβγαίνει στα γαλλικά δικαστήρια ως κατηγορούμενη, δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται  έτσι στη Κύπρο.