Κριμαία: Ουκρανική βάση κατέλαβαν ρωσικά στρατεύματα

Την ουκρανική ναυτική βάση στη Φεοντόσια, μία από τις λίγες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που έφερε την ουκρανική σημαία, κατέλαβαν σήμερα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία Βλαντισλάβ Σελέζνιεφ, η βάση της Φεοντόσια δέχθηκε τα ξημερώματα την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως έγραψε στο facebook, η επιχείρηση διεξήχθη με ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ελικόπτερα, ενώ ακούγονταν πυρά.

Τρία φορτηγά που μετέφεραν Ουκρανούς στρατιώτες με δεμένα τα χέρια και τα πόδια αναχώρησαν δύο ώρες αργότερα από τη βάση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το έαν η μονάδα πεζικού του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας που δέχθηκε την επίθεση στη βάση προέβαλε αντίσταση.

Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πολλές ουκρανικές βάσεις και πολεμικά πλοία στην Κριμαία.

«Η κατάσταση στην Κριμαία είναι περιπεπλεγμένη. Γνωρίζετε ότι τις τελευταίες ημέρες πλοία κατελήφθησαν και στη συνέχεια κατασκέχθηκαν από τους Ρώσους, παρά το γεγονός ότι όλοι οι διοικητές είχαν διαταγή να χρησιμοποιήσουν τα όπλα», παραδέχθηκε ο ουκρανός υπουργός Αμυνας Ιγκορ Τενιούχ.