Κρεμαστινός: Στο ΠΑΣΟΚ είναι η θέση του Γ. Παπανδρέου

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, σχολίασε θετικά  την επίσκεψη και την ομιλία στη Ρόδο του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Κρεμαστινός  με δηλώσεις του στην «Δημοκρατική» Ρόδου, τονίζει ότι η θέση του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είναι στο ΠΑΣΟΚ.

Επεσήμανε  ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δημιούργημα του πατέρα του Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Παπανδρέου, ότι ο σημερινός πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τιμήθηκε από τον κόσμο, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 44% και εξελέγη πρωθυπουργός και ως εκ τούτου «η θέση του είναι στο ΠΑΣΟΚ», όπως λέει χαρακτηριστικά:

«Μετά χαράς, είδα την επίσκεψη του Γιώργου στη Ρόδο. Τη θέση μου, την γνωρίζετε. Θεωρώ ότι η θέση του Γιώργου Παπανδρέου είναι στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι γέννημα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος ήταν πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ και τιμήθηκε από τον κόσμο με το ποσοστό του 44%. Κατά συνέπεια η θέση του είναι στο ΠΑΣΟΚ. Είναι πολύ απλά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.

Την ίδια ώρα, στο τοπικό ΠΑΣΟΚ η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε αμηχανία. Μέλη και στελέχη του κόμματος, δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση και αν έπρεπε ή όχι να εμφανιστούν στην εκδήλωση.

Προηγήθηκαν αρκετές συζητήσεις και αποφασίστηκε, ο καθείς να πράξει κατά… βούληση!

Αρκετά μέλη του ΠΑΣΟΚ, νέα και παλιά, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να παραβρεθούν στην ομιλία του πρώην προέδρου του κόμματος, δεν ήθελαν η παρουσία τους στην εκδήλωση να θεωρεί ως «επιβράβευση» στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον διάλογο για την συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, αποτελεί πλέον ξένο σώμα για το κόμμα και δεν έχουν καμία δουλειά σε εκδήλωση άλλου κόμματος, θεωρώντας ότι με την απόφασή του για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, προκάλεσε ζημιά στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, δείχνοντας ότι οι δεσμοί δεν έχουν, ακόμα τουλάχιστον, κοπεί με ανθρώπους που πορεύτηκαν πολιτικά, επί χρόνια, μαζί.