Κραυγή αγωνίας από γονείς – Αρνούνται θεραπεία στα παιδιά τους

Σίγουρα κάποιοι πρέπει να ντρέπονται για τη κατάντια μας. Περισσότερο πρέπει να ντρέπονται οι αρμόδιοι του Υπουργείου υγείας, αλλά βέβαια και οι βουλευτές μας, που ψηφίζουν αβέρτα κονδύλια, για λιμουζίνες, για συμβούλους και για ότιδήποτε άλλο εκτός από  κονδύλια για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

Πάντως εμείς οι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, συγκλονιστήκαμε από την κραυγή αγωνίας τριών γονέων οι οποίοι, φιλοξενήθηκαν το πρωί, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση».

Τρεις άνθρωποι, περιέγραψαν το δράμα που ζουν με τα ανήλικα παιδιά τους τα οποία υποφέρουν από Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα.

8χρονο παιδάκι κόντεψε να πεθάνει. Τι ζητούν  αυτοί οι άνθρωποιοι που για χρόνια ταλαιπωρούνται για θεραπεία των παιδιών τους στο εξωτερικό;

Οικονομική στήριξη για να μπορέσουν να πάρουν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένα κέντρα νοσηλείας του εξωτερικού.

Ανέφεραν επίσης στην εκπομπή, ότι λόγω του ότι δεν υπάρχουν γιατροί στη Κύπρο με   ειδικότητες απολύτως απαραίτητες για τους πάσχοντες από  αυτά τα νοσήματα, ζήτησαν από  το Υπουργείο Υγείας να έρχονται στη Κύπρο, γιατροί κάθε 6 μήνες  για  να εξετάζουν τα παιδιά τους.

Αυτό θα στοιχίζει λιγότερα και δεν θα ταλαιπωρούνται και τα παιδιά, αλλά ούτε και οι οικογένειες τους.

Δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω…. Βρήκαν κλειστές πόρτες…. Επικαλέστηκαν το οικονομικό κόστος.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται και κανείς δεν εγκρίνει τα αιτήματά τους….

Γιατί στοιχίζει….

Δεν στοιχίζουν όμως ούτε οι λιμουζίνες, ούτε οι εκατοντάδες υπάλληλοι που κτυπά ο ένας πάνω στον άλλο στο Προεδρικό ούτε και οι σύμβουλοι των Υπουργών ….

Στοιχίζει η θεραπεία των παιδιών.

Τι να πεί κανείς….

Αίσχος, να πείς; είναι λίγο…

 

Υ.Γ. Πάντως οφείλουμε να συγχαρούμε τους συντελεστές της εκπομπής του ΡΙΚ, Σταύρο και Σταυριανή που έδωσαν βήμα σε αυτές τις οικογένειες.