Κρατούσε κλειδωμένους αλλοδαπούς και τους κακοποιούσε – 2 συλλήψεις

Ελλαδίτης καθηγητής ιδιωτικού Πανεπιστημίου κρατούσε κλειδωμένους δύο αλλοδαπούς σε μάντρα στη Λεμεσό και Αιγύπτιος 30 χρόνων, εκτελούσε χρέη «φρουρού». Συνελήφθησαν και οι δύο. 

Μέλη της Αστυνομίας, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, εντόπισαν χθες σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λεμεσό, δύο πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν σε κακή σωματική και ψυχολογική κατάσταση.

Τα εν λόγω πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν εντός της κτηνοτροφικής μονάδας περιορισμένα παρά τη θέλησή τους, έφεραν εμφανή τραύματα σε όλο τους το σώμα και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε συνεργασία με άλλες Κυβερνητικές Υπηρεσίες, τα δύο πρόσωπα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο διαμονής, ενώ αναγνωρίστηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ως θύματα εμπορίας με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 55 και 30 χρόνων αντίστοιχα, τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησής τους.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων συνεχίζει τις εξετάσεις.