Κρατούμενος σκότωσε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου

Άγριο έγκλημα που προκαλεί σοκ, αλλά και βαθιά ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα, έγινε στις φυλακές Μαλανδρίνου, νωρίς το μεσημέρι, όταν ένας Αλβανός κρατούμενος επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και «έσφαξε» χτυπώντας τον στην καρωτίδα υπαρχιφύλακα της εσωτερικής φρουράς του καταστήματος ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση έγινε την ώρα που έκλεινε η φυλακή το μεσημέρι. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι την ώρα της επίθεσης ο δράστης φώναζε «δε με αφήνετε να πάω να δω τη μάνα μου, θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς».

Ο κρατούμενος είναι καταδικασμένος για ανθρωποκτονία σε ισόβια κάθειρξη και βρίσκεται στις φυλακές πολλά χρόνια.

Η κινητοποίηση για τη μεταφορά του υπαρχιφύλακα ηλικίας 46 ετών, με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο δεν είχε αποτέλεσμα καθώς υπέκυψε στα τραυματά του.

Το περιστατικό, που προκαλεί αποτροπιασμό, είναι απολύτως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές και στην οποία έχει αναφερθεί κατ΄επανάληψη το Capital.gr. Ο αναβρασμός έχει γίνει μεγαλύτερος μετά την απόφαση για δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας καθώς χθές το μεσημέρι σε διάφορες φυλακές οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους.