Κρίσιμες ώρες για την Τράπεζα Κύπρου

Καθοριστική για το μέλλον των εργαζομένων στην τράπεζα Κύπρου είναι η εβδομάδα που διανύουμε.

Το θέμα της εθελούσιας εξόδου συζητήθηκε σε πρωινή συνεδρία της επιτροπής προσωπικού του ΔΣ της ΤΚ, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνάντηση με την ΕΤΥΚ.

Μετά την εθελούσια έξοδο και τον αριθμό των υπαλλήλων που θα την επιλέξουν θα καταστεί σχέδιο αναδιάρθρωσης και ακολούθως θα ληφθεί απόφαση κατά πόσο θα καταρτιστεί σχέδιο πλεονασμού.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΤΥΚ, Λοΐζος Χατζηκωστής εξαπέλυσε πυρά κατά του ΔΣ της ΤΚ καταγγέλλοντας ενορχηστρωμένες επιθέσεις κατά των υπαλλήλων της τράπεζας που στοχεύουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι που θα επιλέξουν την εθελούσια αποχώρηση θα αποζημιωθούν εις βάρους των καταθετών.

Η οργάνωση τραπεζουπαλλήλων καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις διευθετήσεις που έγιναν σχετικά με τα ταμεία προνοίας.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΤΚ, Σοφοκλής Μιχαηλίδης, εκτιμά ότι θα θεωρηθεί επιτυχία αν στο στάδιο αυτό επιδείξουν ενδιαφέρον για εθελούσια έξοδο πέρα των 1000 υπαλλήλων.

Ανέφερε, επίσης, ότι για τη λήψη της σχετικής απόφασης θα ζυγιστεί το σημερινό κόστος με το μελλοντικό όφελος.

Από την πλευρά του ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του μήνα η τράπεζα πρέπει να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης οπότε πρέπει να υπάρξει γρήγορη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων.