Κρίση και Κυπριακό, στη συνάντηση Παπούλια-Αναστασιάδη

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεράσουμε την κρίση και αυτό οφείλεται και σε έναν λαό, ο οποίος έχει υποφέρει πολλά και δεν μπορεί, δεν αντέχει πλέον, γιατί η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας , στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την προεδρία Νίκο Αναστασιάδη.

Απαιτείται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και από όλους αυτούς που συμμερίζονται, ώστε ο δρόμος αυτός να μας βγάλει από την κρίση, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι υπάρχει μια γενική υπευθυνότητα, ένα αίσθημα ευθύνης, γιατί, όπως είπε, «περάσαμε τα ανάλογα του 1974 και ξεπεράσαμε πάρα πολύ σύντομα την κρίση. Έτσι και τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Πρόσθεσε ότι σκοπός του ίδιου και του κόμματός του είναι να στηρίξουν την κυπριακή κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, χωρίς ιδεολογικές και κομματικές αγκυλώσεις.

Ως προς τις εξελίξεις στο Κυπριακό , ο κ. Παπούλιας μίλησε για αδιαλλαξία της Άγκυρας η οποία δεν είναι ελπιδοφόρα, και για τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση… «βέβαια, περιπλέκεται κάπως με τις νέες εκλογές, αλλά πιστεύω ότι και αυτός είναι ένας σταθμός πολύ σημαντικός».

«Μόνο με τη συλλογικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία και δεν θέλω να χρησιμοποιείται ποτέ ως άλλοθι η τουρκική αδιαλλαξία για μας, την ελληνοκυπριακή ηγεσία», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.  «Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να την κάμψουμε», πρόσθεσε και επικαλέστηκε δύο επιτυχείς πολιτικές που απέδειξαν ότι η σωστή στρατηγική, φέρνει και αποτελέσματα. Τη συστράτευση και τη συλλογικότητα των αποφάσεων για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., καθώς και την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη «ως αποτέλεσμα της εμπλοκής αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων».