Κούσιος: Το ΔΣ που διόρισε η συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ μονιμοποίησε τον Γιαννάκη

Το ΔΣ που διόρισε η συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ μονιμοποίησε τον Γιαννάκη, αναφέρει σε γραπτή απάντησή του Κυβερνητικος Εκπροσώπος,  Κυριάκος Ι. Κούσιος

Σε σχέση με τα όσα το ΑΚΕΛ καταλογίζει στην Κυβέρνηση, θέλω να υπενθυμίσω στο ΑΚΕΛ ότι ο έλεγχος των πτυχίων κατά την πρόσληψη του κ. Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας ως μόνιμου στελέχους έγινε το 2007 από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το οποίο είχε διοριστεί από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση της για το Κράτος Δικαίου διαπιστώνει ότι, επί των ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, για πρώτη φορά, οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστηρίων και καταδικάστηκαν 36 Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα σε 27 διαφορετικές υποθέσεις.

Αυτό αποδεικνύει και την πραγματική βούληση του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, όταν, μάλιστα, το ΑΚΕΛ διαδήλωνε έξω από δικαστήρια, κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις καταδικασθέντων στελεχών του.

Σε γραπτή απάντησή του στο ΔΗΚΟ, αναφέρει:

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε σχετικά με την πρόσληψη του κ. Γιάννη Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας επιθυμώ να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

H πρόσληψη, με αγορά υπηρεσιών, του κ. Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας έγινε το 1996. Το Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου που είχε διοριστεί από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ -ΑΚΕΛ, μονιμοποίησε τον κ. Γιαννάκη το 2007.

Εύλογα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα προσόντα και τον διορισμό, τα οποία καθήκοντος έτυχαν ελέγχου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε άμεσα αποδεκτή την παραίτηση του κ. Γιαννάκη