Κούσιος: Το ΑΚΕΛ του Μαρί, επιμένει να κατηγορεί τη Κυβέρνηση

Το ΑΚΕΛ της οικονομικής καταστροφής και της πτώχευσης του κράτους, το ΑΚΕΛ του Μαρί, το ΑΚΕΛ της Δρομολαξιάς, το ΑΚΕΛ που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο του Al Jazeera επιμένει να κατηγορεί την Κυβέρνηση, γενικά αόριστα και ατεκμηρίωτα για διαπλοκή και διαφθορά, αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση:

Ηθελημένα ξεχνά το ΑΚΕΛ ότι το ΚΕΠ χρησιμοποιήθηκε από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για να αντιμετωπίσει τα ολέθρια αποτελέσματα στα οποία οδήγησε τη χώρα η διακυβέρνηση του, δηλαδή, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ποσοστού ανεργίας σε πέραν του 16%, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, την οικονομία στην κατηγορία «σκουπίδια» και τελικά στην Τρόικα και το Μνημόνιο.

Θέλει, επίσης, σκόπιμα να αγνοεί το ΑΚΕΛ ότι έγιναν έρευνες από ανεξάρτητους θεσμούς και Αρχές και ουδέποτε αποδείχθηκε οτιδήποτε είτε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε κατά της Κυβέρνησης.

Ξεχνά επίσης ότι έχουν καταδικαστεί για διαφθορά με αποφάσεις δικαστηρίου στελέχη του.

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι υπήρξε, δυστυχώς, κατάχρηση και εκμετάλλευση του Προγράμματος από επιτήδειους. Όμως, οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα. Άλλο είναι η κοινή διαπίστωση για τις αδυναμίες του Προγράμματος και άλλο είναι η διαστρέβλωση γεγονότων και η απόδοση διαπλοκής στην Κυβέρνηση.

Με εισήγηση της Κυβέρνησης, η οποία δεν έχει τίποτα να κρύψει, έχει διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα ερευνητική επιτροπή που αποτελείται από τέσσερεις ανεξάρτητους αξιωματούχους, εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας.

Αφορά μια οιονεί δικαστική διαδικασία που θα ρίξει άπλετο φως και θα διαπιστώσει εάν υπάρχουν παρατυπίες και αδικήματα, από το ξεκίνημα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος το 2007 μέχρι σήμερα, χωρίς καμιά εξαίρεση. Ας έχουν την υπομονή να αναμένουν τα αποτελέσματα.

Η χώρα και ο λαός βρίσκονται σε πόλεμο με την πανδημία του κορωνοϊού και τις δυσμενέστατες επιπτώσεις στην οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τα βαλάντια των νοικοκυριών.

Αυτή την ώρα, οι πολίτες παρακολουθούν με αγωνία το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ να ξανασυστήνουν τη συμμαχία του 2007-2013, με πρώτο θύμα τον προϋπολογισμό του κράτους και την κοινωνία.

Η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη για αυτούς που με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους οδηγούν το κράτος και την οικονομία σε περιπέτειες.