Κούσιος: Συνεχίζεται η εμμονή του ΔΗΚΟ για μικροκομματικούς λόγους…

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στο ΔΗΚΟ

Η Κυβέρνηση επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα μέσα στα πλαίσια και την έκταση των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων, ευθύς μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την ερευνητική επιτροπή που έχει διορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Είναι καλά γνωστό, όπως και ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής έχει δηλώσει, ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις νομικές γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος τεκμηριωμένα έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να διεξάγονται δύο παράλληλες διαδικασίες διερεύνησης.

Η εμμονή του ΔΗΚΟ για διερεύνηση συγκεκριμένων υποθέσεων από τον Γενικό Ελεγκτή, που έχει περιορισμένες εξουσίες και αρμοδιότητες, συνεχίζεται για προφανείς πολιτικούς και μικροκομματικούς λόγους, εργαλιοποιώντας και αξιοποιώντας πολιτικά το πρώην στέλεχος του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Παράλληλα, το ΔΗΚΟ συνεχίζει να τιμωρεί τον λαό μας καταψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς τους κράτους και αφήνοντας εκτεθειμένες τις ευπαθείς ομάδες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας στο σύνολο τους, επικαλούμενο αστήρικτα επιχειρήματα που καμιά σχέση έχουν με τους προϋπολογισμούς και την οικονομική πολιτική.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, μετά από προτροπή της Κυβέρνησης, έχει διορίσει ερευνητική επιτροπή αποτελούμενη από αξιόλογες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και εντιμότητας για τη διερεύνηση όλων ανεξαίρετα των υποθέσεων πολιτογραφήσεων μέσω του ΚΕΠ.

Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι η Κυβέρνηση δεν θα διστάσει να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης οποιονδήποτε έχει παρανομήσει και έχει εκμεταλλευτεί το ΚΕΠ, και δεν θα διστάσει να ανακαλέσει υπηκοότητες όπως έπραξε μετά το πόρισμα Καλογήρου.

Ο καθένας θα κριθεί από τα αποτελέσματα και το έργο του.