Κούσιος: Στον Γ. Εισαγγελέα για τη καταγγελία Οδυσσέα στον INTOSAI

Κούσιος: Στον Γ. Εισαγγελέα για τη καταγγελία Οδυσσέα στον INTOSAI

Η Κυβέρνηση έλαβε σήμερα επιστολή από τον Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών (INTOSAI), κατόπιν σχετικής καταγγελίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας (ΕΥ), για θέματα σχετιζόμενα με τη μη λήψη πληροφοριών και εγγράφων, στα πλαίσια έρευνας που διεξήγαγε για συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούσαν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Με την πιο πάνω επιστολή, η ΙΝΤΟSΑΙ ζητεί από την Κυβέρνηση:

Α) Την άποψη της για τις θέσεις της ΕΥ, όπως αυτές προωθήθηκαν στην ΙΝΤΟSΑΙ.

Β) Τον εφοδιασμό της ΙΝΤΟSΑΙ με οποιαδήποτε έγγραφα και πληροφορίες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις θέσεις της Κυβέρνησης, ούτως ώστε ο εν λόγω Οργανισμός να αντιληφθεί καλύτερα την υπόθεση.

Η Κυβέρνηση σημειώνει σχετικά τα ακόλουθα:

1. Η ΙΝΤΟSΑΙ απέστειλε την πιο πάνω επιστολή της προς την Κυβέρνηση κατόπιν καταγγελίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

2. Η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα πιο πάνω αιτήματα της ΙΝΤΟSΑΙ και θα δοθούν όλα τα αναγκαία έγγραφα και όλες οι πληροφορίες με βάση τις οποίες έλαβε τις αποφάσεις της, ενώ παράλληλα θα εκφράσει τεκμηριωμένα τις παρατηρήσεις της στις καταγγελίες της ΕΥ.

3. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τη διαχείριση νομικών πτυχών των θεμάτων που εγείρονται.