Κούσιος: Πετρίδης και Ζέτα ετοιμάζουν μέτρα στήριξης – Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου,  Κυριάκου  Κούσιου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε χθες το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την πανδημία του κορωνοϊού, κατά την οποία συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι απόψεις της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας.

Κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω μέτρων, με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ήταν οι ομόφωνες απόψεις των μελών της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας που ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταδεικνύουν και οι σχετικοί συγκριτικοί πίνακες επιδημιολογικών δεδομένων και δεικτών.

Ο Υπουργός Υγείας ανέλαβε να προβεί σε λεπτομερή επεξεργασία των νέων μέτρων, ενώ, παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέλαβαν να μελετήσουν και να αξιολογήσουν τα προτεινόμενα μέτρα σε σχέση με τις οικονομικές επιπτώσεις καθώς και με την ανάγκη στήριξης των ατόμων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν από τα μέτρα αυτά.

Κρίθηκε, ως εκ τούτου, αναγκαίο να αναβληθεί η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, ούτως ώστε να δοθεί ικανοποιητικός χρόνος στους αρμόδιους Υπουργούς να ολοκληρώσουν τους σχεδιασμούς και τις αναγκαίες μελέτες.

Τόσο τα νέα μέτρα που θα ληφθούν όσο και οι προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 8 Ιανουαρίου.