Κούσιος: Η πολιτική ζωή στον τόπο έχει χάσει τις αξίες και τις αρχές που θα έπρεπε να έχει

Κούσιος: Η πολιτική ζωή στον τόπο έχει χάσει τις αξίες και τις αρχές που θα έπρεπε να έχει

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρωινό δρομολόγιο», αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες και στους λόγους που ο ίδιος επέλεξε να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης,  δεν κατάφερε να συστήσει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, αλλά δεν φέρει ο ίδιος την ευθύνη, δήλωσε. Όπως είπε, ο Πρόεδρος βολιδοσκόπησε τα κόμματα για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι εάν τα κόμματα ανταποκρίνονταν θετικά, τότε σήμερα θα υπήρχε μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που διατυπώνονται από ορισμένους για κάποιες εκ των επιλογών του προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε πως το κάθε κυβερνητικό στέλεχος θα πρέπει να κριθεί από το έργο το οποίο θα παράξει, και όχι εκ των προτέρων.

Ο ίδιος όπως είπε επέλεξε να αποχωρήσει ενώ τόνισε παράλληλα ότι οι σχέσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη ήταν, είναι και παραμένουν περισσότερο από άριστες.

«Μπαίνοντας στην πολιτική, δεν ήμουν έτοιμος να δεχθώ τη λάσπη, κατηγορίες που δεν ευσταθούσαν. Θυμάστε αναφορές στ΄ όνομά μου ότι εγώ έδειξα τον δρόμο για τις Σεϋχέλλες, ότι πήρα προμήθειες από πολλά δισεκατομμύρια, έμπλεξαν το πρώην δικηγορικό μου γραφείο στο οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν θα επιστρέψω ενεργά», είπε ο κ.Κούσιος.

«Θα είμαι σε ρυθμούς αφυπηρέτησης. Όλα αυτά επηρέασαν και την οικογένεια και τα παιδιά μου, τους πρώην συνεταίρους μου. Ήταν σοβαροί λόγοι αυτοί που με προβλημάτισαν».

«Η πολιτική ζωή στον τόπο έχει χάσει κάπου τις αξίες και τις αρχές που θα έπρεπε να έχει. Πρέπει όλοι οι οποίοι συμμετέχουμε στην πολιτική, ή δημοσιογράφοι όλοι οι οποίοι έχουν κάποιο λόγο πρέπει να προβληματιστούμε για το πού οδηγούμε αυτό τον τόπο από πλευράς ήθους, αρχών και σεβασμού», σχολίασε καταληκτικά ο κ.Κούσιος.