Κούβα-κορωνοϊός: Πάνω από 135.000 κρούσματα και περισσότεροι από 900 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.291 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 11 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 901 νεκρούς επί συνόλου 135.499 μολύνσεων, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Η πρωτεύουσα Αβάνα είναι το επίκεντρο της επιδημίας, με 570 μολύνσεις σε 24 ώρες και τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης στη χώρα.

Αντιμέτωπο με δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας διεξάγει τις τελευταίες εβδομάδες εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών 3ης φάσης των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η εκστρατεία έχει πλέον επεκταθεί στις δυτικές επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας, στην ανατολική επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα και στην κοινότητα Ίσλα δε Χουβεντούδ. Μέχρι εδώ, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 770.000 Κουβανοί.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, ανακοίνωσε ότι από την 5η Ιουνίου θα ισχύσουν νέα περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό το τελευταίο διάστημα. Όσοι Κουβανοί διέρχονται από το Βαραδέρο καθώς και τουριστικές περιοχές στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα θα τίθενται σε καραντίνα για επτά ημέρες, διευκρίνισε.