Κουτσούμπας: Μεγάλη πολιτική αλητεία οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα

«Μεγάλη πολιτική αλητεία» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τις τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε η κυβέρνηση και ενέκρινε η Βουλή.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ από την Καβάλα, «μετά το 4ο μνημόνιο ή καλύτερα “μνημόνιο εις την τετάρτην”, που ψήφισε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουμε επιπλέον μέτρα από χθες το βράδυ».

«Το καταγγείλαμε ως μεγάλη πολιτική αλητεία, ως ένα πραξικόπημα, γιατί επιβαρύνει παραπέρα τους συνταξιούχους, επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα με το αφορολόγητο, επιβαρύνει μια σειρά άλλα λαϊκά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για νέα προαπαιτούμενα και νέα μέτρα» σημείωσε.

Στην ουσία, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση μόνιμης επιτροπείας, μόνιμων μνημονίων, όπου τα μέτρα που έχουν παρθεί όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο δε θα καταργούνται, αλλά θα συσσωρεύονται συνεχώς και με νέα προαπαιτούμενα για να παίρνουμε κάθε φορά τη δόση».

Σε ό,τι αφορά το χρέος είπε ότι «δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά είναι χρέος που το δημιούργησαν και αυτοί πρέπει να το πληρώσουν, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τα μεγάλα συμφέροντα, που τους δίνονταν άπλετα ζεστό κρατικό χρήμα, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τα δικά τους συμφέροντα, για να ανεβάζουν την κερδοφορία τους.

Κάλεσε τέλος τον ελληνικό λαό «να βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους, να αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση, γιατί η πλειοψηφία των 153 βουλευτών στην ελληνική Βουλή είναι αποφασισμένη να φέρει από ό,τι φαίνεται σε πέρας όλη τη βρώμικη δουλειά της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου».

Check Also

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη – Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη. …

Ελλάδα: Ρομά εξαπάτησαν 60 άτομα με αγγελίες για πώληση οχημάτων – Εισέπραξαν πάνω από 85.000 ευρώ!

Η «καμπάνα» της δικαιοσύνης ήχησε δυνατά για τα μέλη μιας οικογένειας Ρομά από τη Νέα …