Κουτσοκούμνης: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης μου

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ,  Κώστας Κουτσοκούμνης, σε δηλώσεις του στην Αθήνα, μετά τη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, όπου επιτεύχθηκε συμφωνία για αποφυγή του «Grexit» ανέφερε ότι δεν τίθεται  θέμα παραίτησης του.

Σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε στην Κύπρο σχετικά με περιβολή του που έφερε το τουρκικό εθνόσημο, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε: «Νομίζω άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αφήστε με να χειριστώ την Κύπρο εγώ και εσείς έχετε σοβαρό πρόβλημα».

Σε παρατήρηση ότι ενδιαφέρει και την Ελλάδα το θέμα, ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε: «Δεν τίθεται θέμα».

Αναφορικά με την συνάντηση με τον κ. Κοντονή, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ και εκπρόσωπος της FIFA είπε ότι έχει συμφωνηθεί με τον Υπουργό η εξής σειρά γεγονότων: 1. Η ΕΠΟ θα αποσύρει την υπόθεση που έχει ενώπιον του ΣτΕ, 2. Η ΕΠΟ θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή που λήγει και η διορία, το Υπουργείου θα δώσει την κατάθεση του, «αφού εν τω μεταξύ, ΕΠΟ και Υπουργείο συμφωνήσουν για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εναπομείναντες αγώνες, ούτως ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ατόμων που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες».

Η FIFA, συνέχισε, έχει δεσμευτεί ότι από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά εργασία σε ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ και σε κάποια μελλοντική ημερομηνία ενδεχομένως και εξέταση του καταστατικού, θέτοντας ως προτεραιότητα της, την Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Έχει, επίσης, δεσμευτεί η FIFA ότι θα κοιτάξει τους υφιστάμενους κανονισμούς δεοντολογίας και να πάρει απαντήσεις αναφορικά με το γιατί, υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν αυτή την στιγμή δεν έχουν παραπεμφθεί ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, όπως υφίσταται σήμερα», συμπλήρωσε.

Σε περίπτωση, συνέχισε ο κ. Κουτσοκούμνης, που δεν έχουν παραπεμφθεί άτομα ενώ θα έπρεπε, θα ζητηθεί από την ΕΠΟ να λειτουργήσει κανονικά Επιτροπή Δεοντολογίας για εξέταση υποθέσεων που έχουν επισυμβεί το 2015 και μετά.

Ανέφερε, επίσης, ότι είναι ευκαιρία και για τα άτομα αυτά, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους, όχι μόνο να το λένε, αλλά να την αποδείξουν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας .

Ερωτηθείς για το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, μπορεί να γίνει με παιδιά.

«Δεν είναι θέμα δικό μας, είναι θέμα ασφάλειας. Η ΕΠΟ θα στείλει κάποιες απόψεις στο Υπουργείο αναφορικά με τις δικές της θέσεις πως με τον ασφαλέστερο τρόπο θα μπορούσαν να διεξαχθούν», πρόσθεσε.