Κουτσοί, στραβοί…στην κάλπη για χάρη του ΑΚΕΛ!

Άρον – άρον στην κάλπη πήγαν την περασμένοι Κυριακή πολλοί ηλικιωμένοι, άρρωστοι ακόμη και δυσαρεστημένοι από την διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια που ενώ σκέφτονταν να μην ψηφίσουν καν, τελικά βρέθηκαν πίσω από το παραβάν.

Τι μεσολάβησε και η συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων αποφάσισε να ασκήσει, τελικά, το εκλογικό της δικαίωμα; Η Laimitomos. com είναι σε θέση να γνωρίζει πως στελέχη του ΑΚΕΛ όταν ενημερώθηκαν από την «επαγρύπνηση», πως πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι ίσως και χιλιάδες, δεν πήγαν να ψηφίσουν διότι ήταν άρρωστοι ή ηλικιωμένοι ή δυσαρεστημένοι, κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Στις 3 το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ κατάφερε να πείσει πολλούς από αυτούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μέχρι τις 6 το απόγευμα οι περισσότεροι «αδρανείς» ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει.

Χαρακτηριστικά είναι και τα στατιστικά στοιχεία για το ποσοστό της προσέλευσης σε αυτές τις εκλογές, το οποίο ανήλθε σε όλη την Κύπρο στο 82.84%. Ήταν δηλαδή, αυξημένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στις τελευταίες εκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες.