Κουλλά: Συζητήσαμε στην Επιτροπή Οικονομικών βελτίωση του φορολογικού κινήτρου

Σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συζητήσαμε τη βελτίωση του φορολογικού κινήτρου της νοητής έκπτωσης τόκου σε περίπτωση επενδύσεων σε μετοχικό κεφάλαιο στις επιχειρήσεις. Πρόκειται για μέτρο που αφορά όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, νέες και υφιστάμενες και που το κεφάλαιο αυτό μπορεί να δοθεί και από νέους ή υφιστάμενους μετόχους, ντόπιους και ξένους επενδυτές, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του για την οικονομία ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ονούφριος Κουλλά.

Σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συζητήσαμε τη βελτίωση του φορολογικού κινήτρου της νοητής έκπτωσης τόκου σε περίπτωση επενδύσεων σε μετοχικό κεφάλαιο στις επιχειρήσεις. Πρόκειται για μέτρο που αφορά όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, νέες και υφιστάμενες και που το κεφάλαιο αυτό μπορεί να δοθεί και από νέους ή υφιστάμενους μετόχους, ντόπιους και ξένους επενδυτές.

Τα κεφάλαια αυτά πρέπει να οδηγηθούν σε πραγματικές επενδύσεις. Είναι μια εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης επενδύσεων, έναντι δηλαδή της συνήθης μορφής, δηλαδή του τραπεζικού δανεισμού.

Είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται από το 2015, ωστόσο η κυβέρνηση το βελτιώνει και που πιστεύουμε ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στη συνέχεια. Θα έλεγα πως πρόκειται για το πρώτο φορολογικό κίνητρο για επενδύσεις έτσι ώστε η χώρα μας το συντομότερο δυνατό να οδηγηθεί ξανά σε μια πορεία ανάπτυξης.