Κουλλά για επέκταση ορίου συνταξιοδότησης Υπουργών και Βουλευτών και διπλές συντάξεις

Κουλλά: Ζητήσαμε σήμερα συζήτηση των προτάσεων μας που αφορούν την επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης Υπουργών και Βουλευτών από το 60ο έτος που ισχύει σήμερα στο 65ο έτος και δεύτερον, την οριστική αντιμετώπιση του απαράδεχτου φαινομένου, αξιωματούχοι του κράτους να λαμβάνουν ταυτόχρονα αντιμισθία και σύνταξη.

Έχουμε ζητήσει σήμερα, από τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Οικονομικών κ. Νικόλα Παπαδόπουλο να θέσει προς συζήτηση το συντομότερο δυο προτάσεις νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού, τις οποίες υπογράφει ο ίδιος ο Πρόεδρος της παράταξής μας ο κ. Νεοφύτου και οι οποίες διορθώνουν δυο συγκεκριμένες, διαχρονικές στρεβλώσεις.

Οι προτάσεις αφορούν, πρώτον, την επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης Υπουργών και Βουλευτών από το 60ο έτος που ισχύει σήμερα στο 65ο έτος, όπως για όλους τους πολίτες δηλαδή, και δεύτερον, την επίλυση και την οριστική αντιμετώπιση του απαράδεχτου φαινομένου, αξιωματούχοι του κράτους να λαμβάνουν ταυτόχρονα αντιμισθία και σύνταξη. Όπως θα είδατε σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» υπάρχουν 129 αξιωματούχοι που λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη.

Οι προτάσεις μας αυτές είναι κατατεθειμένες εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου και δεν μπορούμε να ανεχθούμε οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση.