Κουλίας: Να αρχίσει την έρευνα ο Γενικός Εισαγγελέας

“Το λίπασμα της ατιμωρησίας του Χρηματιστηρίου έφερε τους καρπούς της σημερινής καταστροφής”

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του ανεξάρτητου Βουλευτή Ζαχαρία Κουλία:

Δήλωσε ότι οι τελευταίοι δύο Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούν να αποτιμούν το έργο τους σε δις αλλά σε δις καταστροφής και εάν προκειμένω υπήρχαν ολυμπιακά μετάλλια το χρυσό αναλογούσε στην πενταετία του κ. Χριστόφια το δε ασημένιο αρμόζει στον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος “όπως πάμε μπορεί στην πορεία να το κάνει ολόχρυσο, ενώ το χάλκινο ανήκει στο εκλογικό μας σώμα η πλειοψηφία του οποίου αποφάσισε να μην εκλέξει ξανά τον Τάσσο Παπαδόπουλο και να εκλέξει πρώτα τον κ. Χριστόφια και μετά τον κ. Αναστασιάδη”.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για την Έκθεση της Επιτροπής Θεσμών για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος ο κ. Κουλίας είπε ότι αυτή η μεγάλη οικονομική καταστροφή θα μπορούσε να ήταν μικρότερης έκτασης εάν δεν είμαστε μια ημικατεχόμενη χώρα που μας απειλεί η Τουρκία από πρωίας μέχρι νυκτός.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι “εγώ δέχομαι ότι φταίνε οι τραπεζίτες και αυτό φαίνεται παρακάτω, αλλά το κράτος γιατί δεν είχε λεφτά; Αυτά που πήγαν;” διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι “αντί να πάμε να κτυπήσουμε την πόρτα των εταίρων μας, νούσιμα και προκομμένα, πήγαμε να δανειστούμε από τη Ρωσία 2.5 δις, είναι μεν η Ρωσία φιλική χώρα αλλά το πρόβλημα δεν λυνόταν και φτάσαμε στην άβυσσο και μετά μας έκαναν ό,τι μας έκαναν”.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουλίας είπε ότι “το λίπασμα της ατιμωρησίας του Χρηματιστηρίου έφερε τους καρπούς της σημερινής καταστροφής” και ο σημερινός Γενικός Εισαγγελέας εξάντλησε τον χρόνο του και έχει υποχρέωση να πιάσει δουλειά και εάν δεν έχει αρκετό προσωπικό να ζητήσει οικονομική βοήθεια και το κράτος να την δώσει για να αρχίσει δουλειά πράγματι η διωκτική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα.