Κουβέλης: Έτσι θα βγούμε απο την κρίση..

Το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει απο την κρίση περιέγραψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βασική στόχευση της χώρας, μετά τις σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup, πρέπει να εστιάζεται σε έξι κατευθύνσεις. 

Με δηλώσεις του στα “Νέα” ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως “Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια, με κύριους άξονες:

Την ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα με κινητικότητα και μετατάξεις, την υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και παροχή ρευστότητας στην αγορά, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας που θα στηρίζει πολίτες οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Παράλληλα, απαιτείται η δημιουργία θέσεων κατάρτισης, μαθητείας και απασχόλησης, η υποστήριξη του οικογενειακού προϋπολογισμού με διακανονισμούς των φορολογικών υποχρεώσεων, ουσιαστική ελάφρυνση των δανειακών βαρών, αντιμετώπιση της ακρίβειας στην πράξη και  καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος με δικαιοσύνη, με αναδιανεμητικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα”.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη που παρέθεσε στην “Ημερησία”, σημείωσε πως οι αποφάσεις του Eurogroup δεν προέκυψαν με παρθενογένεση αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονα πολιτικής διεκδίκησης και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία εντός της τρικομματικής κυβέρνησης για το νέο φορολογικό.