Κοτζιάς: Δεν έχουμε προχωρήσει όπως θα θέλαμε, έχει χαθεί πολύς χρόνος

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος του συνεδριακού κέντρου μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής συνεδρίας για το Κυπριακό στο Crans Montana δήλωσε ότι “έχει χαθεί πολύς χρόνος κι αυτό εξηγεί γιατί δεν θα έρθουν οι πρωθυπουργοί’.

«Όπως διαπιστώσανε οι περισσότεροι των υπουργών, δεν έχουμε προχωρήσει ως έπρεπε τη διαπραγμάτευση» δήλωσε.

Ο Ν. Κοτζιάς επανέλαβε ότι κάποιοι πίεζαν να έρθουν οι πρωθυπουργοί χωρίς να υπάρχουν προϋποθέσεις, αλλά «επικράτησε η λογική και η ορθότητα».

Όπως σημείωσε, ο ίδιος επανέφερε στη συζήτηση την ανάγκη να πάμε στο μηχανισμό εφαρμογής και ελέγχου γύρω από τα στρατεύματα και πως αυτά θα φύγουνε.

«Καταναλώνεται πολύς χρόνος στο τραπέζι για δευτερεύοντα θέματα, ελπίζω αύριο και με τη βοήθεια του σοφού ΓΓ του ΟΗΕ θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις» είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Αναφερόμενος στις προτάσεις Αναστασιάδη, σημείωσε ότι κατανοεί πως ο Πρόεδρος έχει ετοιμάσει ένα καλό σύστημα προτάσεων και θα το δώσει.

«Έχουμε ετοιμάσει κι εμείς ένα καλό κείμενο γιατί πρέπει να καταργηθούν οι συνθήκες εγγυήσεως και συμμαχίας. Θα το δώσει αύριο ο Άιντε στο ΓΓ» διαβεβαίωσε.