ΚΟΤ:Ανησυχούν οι συντεχνίες

Οι Συντεχνίες των εργαζομένων ΕΥΚΟΤ-ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΚΟΤ, εκφράζουν έντονη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού  έγινε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του ΚΟΤ και συναποφασίστηκε όπως συνεχιστούν οι συναντήσεις για εξέταση ζητημάτων που αφορούν την αναδιοργάνωση του Οργανισμού και το μέλλον του Οργανισμού γενικότερα.

“Οι εργαζόμενοι στον ΚΟΤ συμμερίζονται τις ανησυχίες και προβληματισμούς του Έντιμου κ. Υπουργού για την όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε ενόψει και των διαπιστώσεων της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για το έτος 2013. Ταυτόχρονα όμως πιστεύουμε ότι η στοχοποίηση ολόκληρου του Οργανισμού και ο εκμηδενισμός του πολύτιμου από κάθε άποψης έργο που αποδεδειγμένα προσφέρει στη χώρα μας δεν αποτελούν εποικοδομητική στάση”, επισημαίνουν οι συντεχνίες.

Αναφέρουν ακόμη ότι δεν αμφισβητούν ότι υπάρχει περιθώριο σημαντικής βελτίωσης και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την σκληρή δουλειά όλων, με τη μέγιστη δυνατή συνεργασία των εταίρων στη τουριστική βιομηχανία.

Παράλληλα εκφράζουν ευαρέσκεια για την όλη στάση που τήρησε μέχρι τώρα ο Γιώργος Λακκοτρύπης και δηλώνουν απερίφραστα την στήριξη τους σε όλες του τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίλυση των προβλημάτων του ΚΟΤ.

“Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα που επέδειξε για διεξαγωγή ερευνών για τις διαπιστώσεις της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή και ζητούμε πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν”, καταλήγουν οι συντεχνίες.