Κορωνοϊός: 4 νέα κρούσματα σε ελέγχους μαθητών και προσωπικό σχολείων

Κορωνοϊός: 4 νέα κρούσματα σε ελέγχους μαθητών και προσωπικού σχολείων

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,564 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 4 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  • Από σύνολο 85 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν εντοπίστηκε κρούσμα,
  • Από σύνολο 197 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα,
  • Από σύνολο 172 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα,
  • Από 32 διαγνώσεις που προέκυψαν από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, δεν βρέθηκε κρούσμα,
  • Από 753 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, δεν εντοπίστηκε κρούσμα, και
  • Από 325 διαγνώσεις από λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 914.

Επίσης, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 4 άτομα. Οι ασθενείς είναι σε καλή γενική κατάσταση. Δόθηκε ένα εξιτήριο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται τρείς ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση των ασθενών στη ΜΕΘ παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύεται ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.