Κορωνοϊός: Που είχε «εξαφανιστεί» ο Κινέζος Πρόεδρος όταν «σάρωνε» ο ιός

Κορωνοϊός: Που είχε «εξαφανιστεί» ο Κινέζος Πρόεδρος όταν «σάρωνε» ο ιός

Σύμφωνα με ρεπορτάζ κορυφαίας εημερίδας του Χονγκ Κονγκ, αποκαλύπτεται ότι ο πρόεδρος της Κίνας και άλλα επιφανή στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, την περίοδο κορύφωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην χώρα, για να γλιτώσουν από πιθανή μόλυνση είχαν καταφύγει σε ένα μυστικό θέρετρο στο Πεκίνο.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ορισμένα κορυφαία στελέχη του κόμματος «μετακόμισαν» στο Jade Spring Hill – ένα αυστηρά φυλασσόμενο κρησφύγετο – στο αποκορύφωμα της επιδημίας του ιού, ώστε να προφυλαχθούν από πιθανή μόλυνσή τους.

Το Jade Spring Hill, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Πεκίνο, είναι ένα συγκρότημα κατοικιών, που εξυπηρετεί την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή και δεν είναι προσβάσιμο από το ευρύ κοινό. Αρκετοί ηγέτες του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, φέρεται να έχουν σπίτια εκεί.

Η δημοφιλής εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι βασικά κυβερνητικά στελέχη είχαν εγκαταλείψει την κεντρική εγκατάσταση του Zhongnanhai – το κινεζικό ισοδύναμο του Λευκού Οίκου – και μετακόμισαν στο μυστικό θέρετρο.

Το Zhongnanhai, η έδρα της κομμουνιστικής κυβέρνησης, είναι η επίσημη κατοικία των ανώτερων μελών του κόμματος και των οικογενειών τους.

Το Jade Spring Hill, μαζί με το Zhongnanhai, θεωρούνται ως οι «δύο κορυφαίες απαγορευμένες περιοχές» του Πεκίνου.

Οι αποκαλύψεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί σε κανέναν από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, πως η απουσία του Τζινπίνγκ από τα κέντρα των εξελίξεων, την περίοδο που ο κορωνοϊός «σάρωνε» επαρχίες της Κίνας, είχε σχολιαστεί, ενώ ο Κινέζος πρόεδος εμφανίστηκε στην Ουχάν για πρώτη φορά όταν η καμπύλη είχε πάρει, πλέον, καθοδική τροχιά…