Κορωνοϊός: Νιόπαντρο ζευγάρι « παγιδεύτηκε στον επί Γης παράδεισο» των Μαλδίβων! (Photos)

Ποιος δεν θα ήθελε να περνάει τις ημέρες του σ’ ένα ειδυλλιακό θέρετρο πέντε αστέρων στις Μαλδίβες. Η καραντίνα έχει άλλη χάρη σ’ ένα από τα χίλια μικροσκοπικά, ειδυλλιακά νησιά του Ινδικού Ωκεανού, με το έτερο ήμισυ. Πολυτελή μπανγκαλόους μέσα στο νερό, ρομαντικά δείπνα στην ακροθαλασσιά, νωχελικές βόλτες στην αμμουδιά.

Έτσι, διαδέχεται η μία ημέρα την άλλη για ένα νεαρό ζευγάρι νεόνυμφων από τη Νότια Αφρική. Έφτασαν στο προγραμματισμένο ταξίδι τους, την Κυριακή 22 Μαρτίου. Οι έξι ημέρες παραμονής τους εκεί είχε θεωρηθεί από τους ίδιους ως υπέρβαση. Για τον 28χρονο χασάπη Ραούλ ντε Φρέιτας και την 27χρονη δασκάλα συζυγό Ολίβια από τη Νότια Αφρική, τα 700 δολάρια ημερησίως ξεπερνούν κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να ξοδέψουν όλες τις οικονομίες τους σε αυτό που χαρακτήρισαν και οι δύο ως «ταξίδι ζωής».

Λίγο πριν ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και ξεκινήσουν το γαμήλιο ταξίδι, παρακολουθούσαν με έκδηλη ανησυχία την παγκόσμια αναταραχή που είχε προκαλέσει η επέλαση του κορωνοϊού. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν υπό το πρίσμα της νέας κατάστασης τελικά δεν επηρέασαν την άφιξή τους στις Μαλδίβες και έτσι απόλαυσαν για δύο ημέρες ένα νησί που ξεχείλιζε από κόσμο και πολυτέλεια. Τα προβλήματα του έξω κόσμου έμοιαζαν ιδιαίτερα μακρινά. Παρ’ όλα αυτά, τους πρόλαβαν… Αν και ο ταξιδιωτικός πράκτορας τους διαβεβαίωσε ότι όλοι οι πολίτες της Νότιας Αφρικής θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι.

Ο ένας επισκέπτης μετά τον άλλον εγκατέλειπε άρον άρον το θέρετρο με τη βοήθεια της πρεσβείας του, καθώς τα αεροδρόμια στις χώρες τους έκλειναν. Οι συνεννοήσεις, όμως, απέβησαν άκαρπες για το νεαρό ζευγάρι που είδε και τους τελευταίους πελάτες του ξενοδοχείου, μία οικογένεια Αμερικάνων, να φεύγει μέσω Ρωσίας για τη Νέα Υόρκη.

Τους δόθηκε μία ευκαιρία να διαφύγουν με ταχύπλοο προς το κύριο νησί και από εκεί να περιμένουν ένα με δύο 24ωρα για μία πτήση. Αν, όμως, έφευγαν από το θέρετρο, ακόμα και αν η πτήση αυτή δεν πραγματοποιείτο, δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Επέλεξαν να μην πάρουν τέτοιο ρίσκο. Σε ημι-πανικό στράφηκαν ξανά στο Προξενείο της Νότιας Αφρικής στις Μαλδίβες και στην πλησιέστερη πρεσβεία της Νότιας Αφρικής στη Σρι Λάνκα για βοήθεια.

Ένας εκπρόσωπος τους είπε μέσω WhatsApp ότι υπήρχαν περίπου 40 άλλοι Νοτιοαφρικάνοι στις Μαλδίβες και ότι η επιλογή τους ήταν να προσλάβουν ένα ιδιωτικό αεροπλάνο. Τα έξοδα για κάθε άτομα θα ήταν κάτι λιγότερο από 100.000 δολάρια. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του ζευγαριού. Ως αποτέλεσμα, παρέμειναν στο ξενοδοχείο: οι μοναδικοί επισκέπτες ενός ξενοδοχειακού συμπλέγματος 180 ατόμων.

Οι τιμές δωματίων ξεκινούν από 750 τη νύχτα. Το πλήρες προσωπικό του θέρετρου επίσης δεν έχει εγκαταλείψει τις θέσεις εργασίας τους, εξαιτίας ενός κυβερνητικού κανονισμού που επιβάλει στους εργαζόμενους στον τουρισμό να περιμένουν την αναχώρηση ακόμα και του τελευταίου επισκέπτη. Η υπεύθυνη καθαριότητας περνάει από το δωμάτιο τους πέντε φορές την ημέρα. Ο σεφ προετοιμάζει κινηματογραφικά δείπνα με κεριά στην παραλία. Οι ντόπιοι καλλιτέχνες πραγματοποιούν κάθε βράδυ το σόου τους στην τεράστια σάλα και ο λογαριασμός ανεβαίνει μέρα με τη μέρα.

Τελικά, η πρεσβεία ανταποκρίθηκε. Τώρα μένει να φανεί αν θα σηκώσει κάποιο από το βάρος του δυσθεώρητου λογαριασμού.

Check Also

Nυχτερινές δορυφορικές εικόνες της NASA που δείχνουν πώς η Ρωσία «βύθισε» την Ουκρανία στο σκoτάδι

Εικόνες της NASA, τη νύχτα από το διάστημα, αποτυπώνουν το σκοτάδι που επικρατεί στην Ουκρανία. …

Σιέρα Λεόνε: Boυλευτές τσακώνονται και να πετούν καρέκλες,μπουνιές και κλωτσιές (Videos)

Σε ρινγκ μετατράπηκε το κοινοβούλιο της Σιέρα Λεόνε στο Φρίταουν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια …